Turismul rural, prin formele sale particulare, poate deveni  tot mai atractiv ca mecanism de promovare și dezvoltare  a comunității . Comuna Ghercești este o așezare rurală pitorească,  bine consolidată din punct de vedere  edilitar deschisă publicului larg și tuturor celor care doresc să ne viziteze.

Comuna  cu cele  cinci sate: Ghercești - reşedinţă de comună, Gîrleşti, Ungureni, Ungurenii Mici şi Luncşoru  reprezintă un spațiu  rural cu potenţial natural şi antropic deosebit, ce oferă doritorilor  posibilitatea revenirii la cadrul natural. Vizitatorii vin pe perioade scurte pentru participarea la diferite evenimente cultural-tradiționale cum au fost evenimentele de promovare a tradițiilor   „ Mâncare tradițională în Zona Metropolitană”  și    „Zilele Comunei Ghercești ”. De asemenea mai există o categorie vizitatori sezonieri care vin „la țară”  pentru a-și vizita rudele sau prietenii . Comuna are în prezent trei monumente istorice care sunt menționate în Lista monumentelor istorice ale județului Dolj, și anume:

- Biserica „Cuvioasa Paraschiva”, sat Ghercești, construită în 1831

- Biserica „ Înălțarea Domnului”, sat Gârlești, construită în anul 1878

- Biserica „Sfântul Nicolae”,  sat Ungureni, construită în anul 1785.

În prezent în  satul Gîrleşti, fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuării lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești, fiind făcute mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia. Existența acestui sit arheologic poate atrage în timp turiști doritori să viziteze aceste valori cultural-istorice.